Benidorm demana a Diputació una subvenció per a la primera fase del Parc de la Séquia Mare

0
0
Benidorm demana a Diputació una subvenció per a la primera fase del Parc de la Séquia Mare

El projecte està valorat en prop de 468.000 euros, i preveu dos zones de multi aventura i exercicis, una altra infantil i una pista de mono patinatge tipus 'bowl'

L'Ajuntament de Benidorm abordarà enguany la primera fase de construcció del Parc de la Séquia Mare, un espai verd molt pròxim a la trama urbana al que el govern local pretén donar un ús mediambiental i esportiu. Este projecte redactat pels tècnics municipals està valorat en 467.314,49 euros i abasta una superfície d'uns 25.000 metres quadrats centrats principalment en la pinada que limita amb els vestigis de la Séquia Mare.

L'alcalde, Toni Pérez, ha informat que s'ha demanat "una subvenció de 280.000 euros a la Diputació Provincial d'Alacant" que és "l'import màxim que per població li correspon a Benidorm dins de la convocatòria d'ajudes per a inversions financerament sostenibles", que enguany "estan vinculades de forma prioritària a reparar infraestructures afectades pels últims temporals".

Pérez ha aclarit que "per les mateixes bases d'esta convocatòria és complicat compatibilitzar esta subvenció" per danys "amb les ja sol·licitades al Govern Central i a la Generalitat" per a la mateixa finalitat. Per este motiu, amb el convenciment que estes dos administracions atendran les ajudes sol·licitades, "hem demanat a la Diputació que la subvenció a favor de l'Ajuntament es reconvertisca en nominativa i es destine a un projecte que és financerament sostenible i que ja s'ha presentat a Alacant: la construcció de la primera fase del Parc de la Séquia Mare".

Segons ha detallat l'alcalde, el projecte contempla "la creació de diverses zones recreatives i esportives, unides entre si per una sèrie de senders per als vianants i ciclistes perfectament integrats en l'entorn i que es recolzen, en la seua majoria, en els bancals i plataformes ja existents perquè l'afecció al mitjà natural siga mínima". Així, s'ha dissenyat "una zona de jocs per a xiquets, adolescents i adults amb elements com tirolines, xarxa tridimensional o circuit d'escalada; una zona de jocs infantils; i zona d'ecoparc i multi aventura amb passarel·les, entenimentades, xarxes i altres elements fets en gran manera d'arbres procedents de poda". Estes zones s'executaran amb fusta laminada per a la seua "perfecta integració" en l'entorn.

A més d'actuar en la pinada, el projecte preveu fer-ho en els voltants de la pista de monopatinatge construïda l'any passat, justament per a completar esta amb una pista tipus 'bowl' –banyera- sol·licitada pels joves. També s'executaran diversos senders que uniran els nous espais amb el punt en el qual hi ha projectada una passarel·la de connexió amb el barri Els Tolls a través del carrer Itàlia.

Pérez ha indicat que "els 280.000 euros que s'han demanat a Diputació de subvenció corresponen aproximadament al 60% del cost del projecte", i ha remarcat que "hi ha consignació pressupostària" perquè l'Ajuntament assumisca la part que li correspon.

El termini d'execució d'esta primera fase és de tres mesos des de l'adjudicació de l'obra a seu municipal.