EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

14:02 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Intervals de núvols

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

35%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Tot a punt per a rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar a Benidorm

04 gener 2017
Todo a punto para recibir a Melchor, Gaspar y Baltasar en Benidorm

Es repartiran 3.000 kg de caramels i 2.000 regals en una Cavalcada en la qual participaran milers de veïns

La història tornarà a repetir-se la nit del 5 al 6 de gener. Ses Majestats els Reis Mags d'Orient visitaran les llars dels xiquets de Benidorm per a deixar-los, mentre dormen, regals als qui, durant l'any recentment finalitzat, han sigut bons. Carbó als qui no.

Ara bé, l'entrada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la ciutat es produirà hores abans, a les 18.00 hores, on se'ls espera al Parc d'Elx per a protagonitzar la Cavalcada organitzada des de la Regidoria de Festes, i que passejarà als Reis Mags fins a la plaça del Nadal, (plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya) en un recorregut que travessarà l'avinguda dels Ametlers i els carrers Mart, Venus, Russafa i Ferreries.

El regidor de Festes, Jesús Carrobles, ha anunciat que "tot està a punt" per a donar benvinguda als Reis. "És una nit màgica –ha subratllat– per als xiquets i xiquetes de Benidorm i estem treballant perquè enguany siga inoblidable". L'edil ha esbossat com serà la cavalcada del 2017, obviant alguns detalls importants "perquè hi haurà moltes sorpreses i es deu guardar el secret fins a l'últim moment". Tindrà dos parts diferenciades, una inicial centrada en el món dels xiquets i una segona "que rememora la història dels Reis Mags".

Festes repartirà 3.000 kg de caramels

L'estel del Nadal encapçalarà la Cavalcada, una història que "s'anirà narrant des de la carrossa del Savi i des de la megafonia en la plaça del Nadal". A més "es repartiran els milers de contes" que per a l'ocasió ha editat l'Ajuntament. La posada en escena continuarà amb la marxa de la centúria romana, interpretada pels Armats d'Oriola, que precedirà al malvat Herodes. Després del rei de Judea, un Pessebre vivent, a càrrec de 'La Barqueta'. A continuació, els pastors, ramaders, llauradors i artesans acompanyats pels animals de tir, oques, ovelles, etc. Finalment, es posarà en escena un soc oriental de dolços. "Es repartiran 3.000 kg de caramels al llarg del recorregut", ha apuntat l'edil de Festes.

La part final serà "la més espectacular", ha puntualitzat Carrobles. La Guàrdia Reial antecedirà als patges de Melcior, Gaspar i Baltasar que a continuació, per fi, faran la seua entrada triomfal a la plaça del Nadal per a ser rebuts per autoritats i els milers de persones congregades per a presenciar l'espectacle de pirotècnia, llum i so que ha preparat la Regidoria. Els Reis Mags repartiran entre els xiquets assistents dolços i més de 2.000 joguets.

El regidor de Festes ha assenyalat que en la Cavalcada intervindran les tres bandes de música de Benidorm: la Unió Musical, l'Illa de Benidorm i La Nova. També interpretaran melodies tradicionals dos colles de xirimiters i "desfilaran els bombers del parc comarcal de la Marina Baixa".

Els Reis Mags en l'Horta i en La Cala

Si algun xiquet de Benidorm no pot desplaçar-se fins al centre de la ciutat per a gaudir de la Cavalcada, Ses Majestats també visitaran a partir de les 16.30 hores la zona de l'Horta i La Cala.

Talls de carrers

Amb motiu dels preparatius de la Cavalcada i el seu desenvolupament, diversos carrers quedaran tallats, mentre que uns altres variaran temporalment el seu sentit de circulació per a donar eixida al trànsit.

Així, es tancaran al trànsit els carrers de l'Alcalde José Such, Llimons, Ametlers, Tomás Ortuño, Russafa, Mart, Venus i parcialment Marqués de Comillas. En la intersecció d'esta última amb el carrer Maravall es variarà el sentit de circulació per a permetre l'eixida de vehicles a l'avinguda Jaume I. Pel que fa al trànsit procedent de l'avinguda del Mediterrani en sentit centre, es desviarà pel carrer Esperanto.

Així mateix, durant la Cavalcada quedaran inoperatius els aparcaments de Tomás Ortuño, Russafa i l'Aigüera. Els dos primers recuperaran la seua activitat en finalitzar el pas de la Cavalcada, mentre que es preveu que la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya estiga tancada fins a les 22.30 hores aproximadament.